Att få äta vansinnigt goda bakverk, fria från gluten, raffinerat socker och animalier, borde vara en mänsklig rättighet. Därför startade vi OND Raw Bakery.

vår filosofi

Efter många år i café- och restaurangbranschen märkte vi att efterfrågan på naturliga och raw bakverk ökade. När det inte längre var privatpersoner, utan större aktörer som hörde av sig och bad om vår hjälp var det självklart att vi skulle göra någonting åt saken.

Att skapa råa tårtor är vår största passion och idén om ett eget bageri började ta form. 

Ett bageri med kapacitet att tillgodose hela landet med syndigt goda bakverk. Ett alternativ till vårt älskade fika som passar (nästan) alla, då det är naturligt fritt från många allergener. Vi bakar på 100% ekologiska råvaror och allt vi bakar är fritt från gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter. 

Våra kunder inkluderar såväl cafékedjor och restauranggrossister som små aktörer. Vi jobbar hela tiden tätt med våra kunder för att möta just deras önskemål. Har du ett café, en restaurang, ett konferenscenter eller någon annan verksamhet och är intresserad av våra produkter – hör av dig till oss så hittar vi tillsammans ett sätt att ge era gäster möjlighet att njuta av råa sötsaker hos er. 

Sortiment

Vårt sortiment är under ständig utveckling och tillsammans med våra kunder skräddarsyr vi råa tårtor efter deras önskemål och behov.
Vi testar hela tiden nya smakkombinationer och former och nedan kan du se ett axplock av vad vi bakar just nu.
Alla våra bakverk är 100% ekologiska och baserade på nötter, fröer och frukt.

Dekadent chokladtryffel

Ren dekadens i tårtform. Hasselnötter, len choklad och den där avgörande nypan salt.

(Cashew, dadlar, hasselnötter, kokosolja, lönnsirap, kakao, himalayasalt)

Mitten på kanelbullen

Det godaste på bullen, fast helt utan bulle

(Cashew, dadlar, mandel, kokosolja, agave, ceylonkanel, kardemumma, himalayasalt)

(Passionsfrukt/hallon)

Söta hallon och syrlig passion

(Cashew, dadlar, mandel, kokosflingor, kokosolja, agave, passionsfruktspuré, passionsfruktspulver, hallonpuré, hallonpulver, gurkmeja, himalayasalt)

Blåbär/lime

Direkt från blåbärsskogen till fikabordet

(Cashew, dadlar, mandel, kokosflingor, kokosolja, agave, blåbär, lime, spenatpulver, himalayasalt)

Tosca

Som allas mormödrars kaka från ens barndom​​​​​​​ (Cashew, dadlar, mandel, agave, kokosolja, kokossocker, lönnsirap, lucuma, kardemumma, himalayasalt).

Mango/passion/kokos (semi-raw)

Som en Piña Colada – utan Piñan

(Cashew, dadlar, rostade kokosflingor, kokosolja, agave, passionsfruktspuré, passionsfruktspulver, mango, gurkmeja, himalayasalt)

After-äjt

Avnjuts helst utan de klassiska päronhalvorna, men gärna med en kopp rykande hett kaffe.

(Cashew, dadlar, mandel, kokosolja, agave, kakao, spenat, pepparmyntsolja, himalayasalt)


Lemon Poppy

Syrlig citronkräm med blå vallmo med en söt-salt mandelbotten. 

(Cashew, mandel, dadlar, kokosolja, agave, citron, blå vallmofrö, gurkmeja, himalayasalt).

Knickers (semi-raw)

Som en Ben&Jerry-glass. Extra allt med extra allt. Deluxe! 

(Cashew, mandel, dadlar, rostade jordnötter, jordnötssmör, kokosolja, lönnsirap, kakao, himalayasalt)

Semla (säsong)

Vår variant på fastlagsbullen. Mandelmassa och en kräm med kardemumma och vanilj

(Cashew, mandel, dadlar, kokosolja, agave, kardemumma, vanilj, himalayasalt)

Caramel slice

Chokladbotten, en seg, söt-salt kola och chokladtäcke. Bakad utan nötter.

(Dadlar, kokosflingor, kokosolja, aktiverat bovete, lönnsirap, lucuma, kakao, himalayasalt)

Mjölkchoklad/saltlakrits

Som Marabou Black – nästan exakt faktiskt! Söt, krämig ”mjölk”choklad med saltlakritsswirl och bitar av kalabreisk rålakrits​​​​​​​ (Cashew, mandel, dadlar, kokosolja, kakaosmör, kakao, lönnsirap, rålakrits, himalayasalt).

Caffé Macchiato (semi-raw)

Kaffe och choklad fläckad med ”mjölk”

(Cashew, hasselnöt, dadlar, kokosolja, lönnsirap, mandelmjölk, agave, kakao, kakaonibs, espressokaffe, vanilj, himalayasalt)

Galleri

dont hide

Sociala medier

 Vi finns på Instagram och Facebook